BORCI NACIONALNOG FRONTA OTPORA AVGANISTANA TVRDE: Ubili smo 600 talibana, zarobili više od 1.000

Tanjug

05. 09. 2021. u 00:06

BORCI Nacionalnog fronta otpora Avganistana (NRF) ubili su danas oko 600 talibanskih boraca na severu zemlje, u regionu Panšira , saopštio je danas portparol NRF Fahim Dašti.

БОРЦИ НАЦИОНАЛНОГ ФРОНТА ОТПОРА АВГАНИСТАНА ТВРДЕ: Убили смо 600 талибана, заробили више од 1.000

Foto: Tanjug AP

„Oko 600 talibanskih terorista je ubijeno u različitim delovima Panšira od jutros", napisao je on na Tviteru Dašti, prenosi TASS.

On je dodao i da je više od 1.000 talibana ili zarobljeno ili su se sami predali.

Ranije je portparol talibana Bilal Karimi napisao na Tviteru da su njihove snage preuzele kontrolu nad četiri okruga u pokrajini Panšir, a Rojters je u petak izvestio, pozivajući se takođe na talibanske izvore, da su islamisti tvrdili da su preuzeli potpunu kontrolu nad pobunjeničkom provincijom.

Talibani su pokrenuli veliku ofanzivu protiv snaga otpora u Panširu, jedinoj avganistanskoj provinciji koju nisu zauzeli posle povlačenja američkih trupa i njihovih saveznika.

Prema izveštajima, žestoke borbe vode se u dolini Panšir i dok talibani nezvanično tvrde da napreduju u preuzimanju kontrole nad tom oblašću, pripadnici NRF to negiraju i navode da su talibanske snage potisnute.

Talibanski izvori naveli su da se borbe nastavljaju u Panširu i da su njihovo napredovanje usporile nagazne mine postavljene na putu ka glavnom gradu Bazarak i sedištu provincijskog guvernera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)