ZHAROVA RASKRINKALA NAVALJNOG: Potvrđeno je da ga sponzorišu strane ambasade

Tanjug

04. 09. 2021. u 22:05

INFORMACIJE da blogera Alekseja Navaljnog sponzorišu strane ambasade u Rusiji su potvrđene, a većina donacija prolazila je kroz američko i nemačko diplomatsko predstavništvo, izjavila je danas protparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗХАРОВА РАСКРИНКАЛА НАВАЉНОГ: Потврђено је да га спонзоришу стране амбасаде

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Ona je na svom nalogu na aplikaciji Telegram navela da je pročitala informaciju da su među onima koji su sponzorisali projekte Navaljnog desetine zaposlenih u stranim ambasadama u Rusiji.

- Odlučila sam da otkrijem da li je to laž. Ispalo je da nije i sve je potvrđeno - napisala je Zaharova, prenosi Tas s.

Kako je objasnila, šema je sprovođena tako što bi strane ambasade unajmljivale ruske državljane i plaćale im novcem koji je kasnije prebacivan u odgovarajuće agencije.

- Pogodite preko čijih je ambasada prošlo najviše donacija. U pravu ste, kroz američku i nemačku - napisala je Zaharova.

Ona je dodala da su i ambasade Kanade, Francuske, Španije i drugih zemalja članica NATO takođe učestvovale u "ovoj maloj vrteški".

- Da li su strane vlase osmislile ovaj vid prebacivanja novca specijalno za Navaljnog ili je to bila iznenađujuća koincidencija osećanja između poslodavaca i zaposlenih, to treba da ispitanju naši civilni aktivisti i novinari - poručila je Zaharova.

Ona je ocenila i da bi u zapadnim mejnstrim medijima "izbila histerija" kada bi zaposleni u ruskim diplomatskim predstavništvima prebacivali novac, na primer republikancima u SAD ili Kataloncima u Španiji.

- Krici bi se čuli širom planete - navela je Zaharova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna