ZAHAROVA: Ukrajina kao riba na tiganju

Novosti online

04. 09. 2021. u 08:04

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu savetnika kijevske delegacije u trilateralnoj kontakt grupi i savetnika šefa kabineta predsednika Ukrajine Alekseja Arestoviča o odustajanju od Minskih sporazuma.

ЗАХАРОВА: Украјина као риба на тигању

Foto: EPA

- ‘Evo uspešno sam se skinula sa udice. Probila sam se, veliko postignuće’, pomislila je riba udobno se smestivši u tiganju i u mislima pozdravila ribare - napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Arestovič je u petak izjavio da se Ukrajina skinula „sa udice“ Minskih sporazuma o rešavanju sukoba u Donbasu i nazvao to „ogromnim dostignućem“. On je ovo izjavio nakon posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama i njegovog razgovora sa američkim liderom DŽozefom Bajdenom.

U aprilu je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da se tim Zelenskog „vrpolji kako može“ u pokušajima da preokrene Minske sporazume i da ih ne treba „ispuštati sa udice“.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao da je sprovođenje Minskih sporazuma o Donbasu „jedino moguće sredstvo za rešavanje sukoba“.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)