NOVA MERA: U Italiji obavezna zelena propusnica za prevoz

Tanjug

01. 09. 2021. u 23:52

U ITALIJI je od danas zdravstvena zelena propusnica obavezna za ljude koji putuju brzim vozom, avionom, trajektom i međuregionalnim autobusom.

НОВА МЕРА: У Италији обавезна зелена пропусница за превоз

Foto: Printscreen/Tviter

Zelena propusnica je digitalni ili papirni sertifikat koji pokazuje da li je osoba primila barem jednu dozu vakcine protiv korone, da li je bila negativna na test ili se nedavno oporavila od virusa, piše Rojters.

Premijer Mario Dragi uveo je propusnicu ranije kako bi ohrabrio ljude da se vakcinišu.

Zelena propusnica izazvala je proteste kod Italijana koji tvrde da je sertifikat gaženje slobode, a prema podacima 70,1 odsto lItalijana starijih od 12 godina je potpuno vakcinisano.

Italijanski ministar inostranih poslova Luiđi di Majo osudio je kampanju protiv vakcinacije nazvavši je "klimom mržnje" nakon što su brojni političari i medicinski radnici dobijali pretnje na društvenim mrežama.

Vlada je najavila da će nastavnicima biti potrebna zelena propusnica kako bi mogli da rade u školama, a zvaničnici su prošle nedelje rekli da razmišljaju o proširenju programa na sve koji rade u javnim kancelarijama i supermarketima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo