NEZAPAMĆENI SKANDAL: TV voditelj od silovatelja tražio da u emisiji simulira krivično delo (VIDEO)

Novosti online

01. 09. 2021. u 22:30

Iv de Mbela, televizijski prezenter iz Obale Slonovače, suspendovan je nakon što je od osuđenog silovatelja tražio da u emisiji na lutki demonstrira kako je izvršio krivično delo.

НЕЗАПАМЋЕНИ СКАНДАЛ: ТВ водитељ од силоватеља тражио да у емисији симулира кривично дело (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U jednom delu emisije koja je emitovana u ponedeljak, voditelj De Mbela zatražio je od gosta, inače osuđenog silovatelja, da na ženskoj lutki demonstrira kako je silovao ženu.

U jednom trenutku voditelj je pitao gosta kako bira žrtve, da li više preferira "mršave" ili "punačke" i "da li su žrtve uživale". 

Ovaj skandalozni potez voditelja naišao je na žestoke kritike na društvenim mrežama širom Obale Slonovače, u Zapadnoj i Centralnoj Africi. 

Povodom ovog slučaja reagovalo je i nezavisno telo za komunikacije u Obali Slonovače, navodeći da je popularni voditelj suspendovan na trideset dana.

Ističu da je u emisiji korišćen nepristojan rečnik, odobreno silovanje i izvršen napad na dostojanstvo žena.

Privatna televizija za koju je voditelj radio izvinila se zbog emitovanja takvog programa i otkazala finalnu epizodu emisije koju De Mbela vodi, a koja je bila na rasporedu za petak. 

De Mbela se oglasio na Fejsbuku gde je uputio izvinjenje što je "šokirao ljude dok je pokušavao da podigne svest o problemu". 

- Napravio sam grešku. Takođe se izvinjavam zbog svega što je rečeno i urađeno tokom tog dela programa. Molim za oproštaj sve žrtve silovanja - napisao je voditelj.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri