NAJJAČI URAGAN JOŠ OD SREDINE 19. VEKA: Ida se približava Luizijani mnogo brže nego što se očekivalo

Novosti online

29. 08. 2021. u 14:01

URAGAN "Ida" brže nego što se očekivalo ojačao je na kategoriju četiri. Brzinom od 220 kilometara na čas približava se južnoj američkoj saveznoj državi Luizijani.

НАЈЈАЧИ УРАГАН ЈОШ ОД СРЕДИНЕ 19. ВЕКА: Ида се приближава Луизијани много брже него што се очекивало

Foto: EPA

"Ekstremno opasan" uragan mogao bi poplaviti dobar deo priobalnog područja Luizijane, čije se bolnice bore se s porastom hospitalizacija obolelih od kovida 19.

Guverner te južne američke savezne države Džon Bel Edvards upozorio na "teške posledice", dodavši da će to biti najjači uragan od 1850. godine.

Uragan je ojačao brže no što su nadležni predvideli, dok se stanovnici područja uz Meksički zaliv pripremaju za evakuaciju, a preduzeća za privremeno zatvaranje.

Ida je ojačala na uragan četvrte kategorije na petostepenoj Safir-Simpsonovoj skali, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

Nalazi se na oko 120 kilometara južno od ušća reke Misisipi, a nosi je vetar brzinom od 220 kilometara na sat.

Južna Luizijana još se oporavlja od posledica prošlogodišnjeg uragana "Laura".

(RTS)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)