HITNA EVAKUACIJA IZ NJU ORLEANSA: Približava se uragan Ida, udar se očekuje večeras (FOTO)

Tanjug

29. 08. 2021. u 10:05

GRADONAČELNICA Nju Orleansa Latoja Kentrel pozvala je građane da se evakuišu zbog uragana Ida koji će, kako se očekuje, uskoro pogoditi obalu Luizijane.

ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА ИЗ ЊУ ОРЛЕАНСА: Приближава се ураган Ида, удар се очекује вечерас (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

- Kažem vam da ova oluja neće oslabiti - rekla je ona.

Uragan je dobio na intenzitetu iznad toplih voda Meksičkog zaliva i već je doneo obilne padavine i snažne udare vetra zapadnoj Kubi. Očekuje se da će Ajda večeras pogoditi Meksički zaliv noseći vetar koji će duvati brzinom od 220 kilometara na čas i oluju opasnu po život, prenela je Srna.

U nekim nižim delovima Nju Orleansa je na snazi obavezna evakuacija, dok je u višim delovima grada na snazi upozorenje građanima da se dobrovoljno.

- Ako želite da odete onda to uradite odmah. Moramo da obezbedimo da budete na sigurnom- rekla je Kentrel i dodala da svi treba da se pripreme za "razorne udare vetra, nestanak struje, obilne padavine, tornada".

Foto: Tanjug/AP Photo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu