ERDOGANU SE OVO NEĆE SVIDETI: Talibani jasno rekli - Nećemo tursku vojsku u Avganistanu

Novosti online

24. 08. 2021. u 16:46

PREDSTAVNIK za odnose sa javnošću talibana Zabihula Mudžahid rekao je tokom konferencije za novinare da taj pokret želi dobre odnose sa Turskom, ali ne želi da vidi turske vojnike u Avganistanu, piše RIA Novosti.

ЕРДОГАНУ СЕ ОВО НЕЋЕ СВИДЕТИ: Талибани јасно рекли - Нећемо турску војску у Авганистану

Foto: Depositphotos/Printscreen

Podsećamo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i nakon toga saopštio da je ispoljena želja da u Avganistanu dođe do glatke tranzicije, kao i da je važno da talibani ne ponavljaju greške iz prošlosti.

Erdogan je tada izjavio i da je Turska spremna i u budućnosti da nastavi da obezbeđuje aerodrom u Kabulu, ako se za to stvore odgovarajući uslovi.

Situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja, nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove. Talibani su preuzeli kontrolu nad svim graničnim prelazima, a nakon nekoliko dana militanti su ušli u Kabul i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom.

Istovremeno, avganistanski predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju kako bi, prema njegovim rečima, "sprečio krvoproliće". Portparol političke kancelarije Talibana Muhamed Naim kasnije je objavio da je rat u Avganistanu završen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju