TALIBANI NE MOGU DA PRODRU U "DOLINU LAVOVA": Neosvojivi Pandžšir i dalje slobodan, Ahmad masud odbio predloge militanata

Novosti online

24. 08. 2021. u 16:36

ODREDI talibana do sada nisu uspeli da pređu granice severne avganistanske provincije Pandžšir koja se ne potčinjava njihovoj vlasti, prenose ruski mediji.

ТАЛИБАНИ НЕ МОГУ ДА ПРОДРУ У ДОЛИНУ ЛАВОВА: Неосвојиви Панџшир и даље слободан, Ахмад масуд одбио предлоге милитаната

Foto: AP Photo/Sidiqullah Khan/Jutjub/Journeyman Pictures

- Talibani ni ranije ni sada nisu uspeli da uđu u Pandžšir. Sve vesti o tome da su oni navodno prešli granicu regiona su lažne. Situacija u provinciji ostaje mirna - saopštio je neimenovani sagovornik na koga se mediji pozivaju.

Kako se ističe, talibani nisu uspeli da postignu mirovni sporazum sa vođom otpora u Pandžširu Ahmadom Masudom, sinom poznatog komandanta Ahmada Šaha Masuda koji se svojevremeno borio sa talibanima.

- Anas Hakani (član političke kancelarije talibana) dolazio je ovde, nameravajući da postigne mirovni sporazum, ali je Ahmad Masud odbacio predloge talibana - dodao je sagovornik.

Istovremeno, kako prenosi televizija 1TV, predstavnik talibana Zabihula Mudžahid izjavio je da je 80 odsto siguran da neće biti borbi u provinciji Pandžšir.

Ranije je nekoliko avganistanskih medija saopštilo da su radikali navodno u protekloj noći uspeli da uđu u Pandžšir u oblasti Parijan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)