NOVINE NA "ARMIJI 2021": Rusija prvi put prikazuje raketni sistem „Sosna“ na točkovima (VIDEO)

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 20:49

KONCERN „Almaz-Antej“ će prvi put na forumu „Armija 2021“ prikazati protivavionski raketni kompleks „Sosna“ na šasiji sa točkovima, saopštila je pres služba koncerna.

НОВИНЕ НА АРМИЈИ 2021: Русија први пут приказује ракетни систем „Сосна“ на точковима (ВИДЕО)

Foto: Telekanal Zvezda

Kako su naveli u kompaniji, ispred paviljona „V“ će biti predstavljeni uzorci sredstava protivvazduhoplovne odbrane, među kojima će biti i automatizovani raketni sistemi malog dometa „Sosna“.

„Pritom ‘Sosna’ će moći da se vidi na guseničnoj platformi i prvi put na platformi sa točkovima“, ističe se u saopštenju.

Takođe, „Almaz-Antej“ će prvi put prikazati i model stanice za otkrivanje ciljeva 9S38E koji pripada protivavionskom raketnom sistemu „Viking“. Pored toga, u ekspoziciji koncerna će se nalaziti i protivavionski raketni sistemi „Antej-4000“ i „Tor-E2“.

U obliku modela će biti izložena i sredstva za protivvazduhoplovnu odbranu velikog dometa S-400 „Trijumf“, protivavionski raketni kompleks srednjeg dometa „Viking“, „Buk M2E“ i sistem S-350E „Vitez“.

Forum „Armija 2021“ će se održati 22-28. avgusta u ruskom gradu Kubinka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...