NOVINE NA FORUMU „ARMIJA 2021“: Prikazano 20.000 primeraka naoružanja

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 10:29

NA vojno-tehničkom forumu „Armija 2021“ koji počinje u podmoskovskoj Kubinki predstavljeno je više od 20 hiljada primeraka naoružanja.

НОВИНЕ НА ФОРУМУ „АРМИЈА 2021“: Приказано 20.000 примерака наоружања

Foto MO Rusije

Izložba je podeljena u grupe posvećene vazduhoplovstvu, mornarici, robotici, vojnoj medicini, vojnom građevinarstvu i diverzifikaciji odbrambene industrije.

Na vojno-tehničkom forumu „Armija 2021“ koji počinje u podmoskovskoj Kubinki predstavljeno je više od 20 hiljada primeraka naoružanja. Izložba je podeljena u grupe posvećene vazduhoplovstvu, mornarici, robotici, vojnoj medicini, vojnom građevinarstvu i diverzifikaciji odbrambene industrije.

Među najnovijim proizvodima koji su dostupni za gledanje uglavnom je rusko oružje: vazduhoplovna oprema, izviđački sistem „Penicilin“, modifikacije oklopnog vozila „Tajfun VDV“, tenk T-90MS i protivvazdušni raketni sistem „Sosna“ na šasiji na točkovima.

Foto printskrin Youtube /rosobonroexport

Eksperti nazivaju „Armiju 2021“ izložbom dostignuća ruskih odbrambenih preduzeća.

Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, na forum će doći delegacije iz 97 zemalja, od kojih će 34 delegacije predvoditi vojni ministri.

VIŠE OD 20 HILjADA PRIMERAKA

Izložba u Kubinki postavljena je u paviljonima i na otvorenom. Posetioci će moći da vide više od 20 hiljada primeraka vojnih i proizvoda dvostruke namene, uključujući i one iz 12 stranih zemalja.

Jedn od učesnika foruma je beloruska Minska fabrika traktora, glavni dobavljač teških šasija za ruske operativno-taktičke i strateške raketne sisteme.

Ovo belorusko preduzeće će na forumu predstaviti četvoroosovinski oklopni transporter „Volat V2“. Vozilo je namenjeno za zamenu u trupama trupa vozila BTR-70, BTR-80, BMP-1 i BMP-2. Masa oklopnog transportera je 20 tona, a posadu čine tri osobe.

Vozilo je opremljeno automatskim topom 2A42 kalibra 30 mm, sistemom protivtenkovskog naoružanja „Konkurs“, unapređenim mitraljezom „Kalašnjikov“ kalibra 7,62 mm i višekanalnim nišanima.

FOTO: Printskrin

Drugo belorusko preduzeće, konstruktorski biro iz Vitebska „Displej“, prikazaće liniju sistema za indikacije na šlemu. Jedan od najnovijih proizvoda preduzeća su taktičke naočare sa ugrađenim mikrosistemom NSI-06.02 / NSI-06.03. Ovaj proizvod omogućava vojnicima da primaju grafičke informacije i istovremeno štiti oči od povreda. Kompanija će takođe predstaviti monokularne i binokularne sisteme za šlemove.

Od ruske elektronike za potrebe odbrane na forumu će biti predstavljeni proizvodi Koncerna radioelektronske tehnologije AD (deo „Rosteha“). Kompanija je na „Armiju 2021“ donela oko 140 eksponata.

Na forumu će prvi put biti prikazani novi navigacioni sistemi, sistemi za podršku letenja, ugrađeni računarski sistemi, kao i meteorološka stanica za upotrebu na Arktiku.

Prvi put će na forumu biti prikazana i izvozna modifikacija sistema za audio-termalno izviđanje „Penicilin“ koji su napravili stručnjaci holdinga „Roselektronika“. Proizvod omogućava da se odrede vatreni položaji artiljerijskih oruđa, minobacača, višecevnih raketnih sistema, kao i početne položaje „neprijateljskih protivavionskih i taktičkih raketa“. Za razliku od drugih sličnih sistema, „Penicilin“ ne otkriva vatrene položaje uz pomoć radara, već zahvaljujući principu kombinovanja toplotnog i zvučnog izviđanja.

„TAJFUN“ I „SOSNA“

Na forumu u Kubinki tradicionalno će biti prikazan širok spektar oklopnih vozila na točkovima. Očekuje se prikazivanje najnovijih uzoraka vojnog vozila K-4386 „Tajfun VDV“ sa formulom 4×4 koju je razvilo preduzeće „Remdizel“.

Foto printskrin Youtube /tvzvezda.ru

Ovo vozilo je namenjeno za isporuku jedinicama plavih beretki i može se spustiti padobranom. Odlikuje ga poboljšana zaštita od mina, veliki velikim klirensom i dnom u obliku slova V koje rasipa energiju eksplozije i poboljšava zaštitu posade od gelera.

Pored bezbednosti, proizvođač kao glavne prednosti „Tajfun VDV“ navodi visoke vučne i dinamičke karakteristike, dobru prohodnost i manevarske sposobnosti. U vojsci su istakli da su vozila sposobna da rade u uslovima povećane prašine i na planinama.

Od teških oklopnih vozila na „Armiji 2021“ biće predstavljen modernizovani tenk T-90MS sa visoko automatizovanim borbenim modulom u koji je integrisan višespektralni nišan nišandžije i panoramski nišan komandanta. Ovaj sistem povećava informisanost posade o situaciji i efikasnost upravljanja naoružanjem.

Moskva ne želi da otkrije sve detalje sistema S-400

Od naoružanja PVO, debitant foruma u ​​Kubinki biće model protivvazdušnog raketnog sistema „Sosna“ na šasiji na točkovima. Ranije je ovaj sistem bio montiran na guseničnoj šasiji višenamenskog transportera MT-LB. Ovaj sistem izrađuje koncern „Almaz-Antej“.

Odlika „Sosne“ je rekordni domet uništavanja ciljeva u segmentu domaćih i stranih PVO sistema sa laserskim sistemom navođenja. Sistem može da puca tokom marša i u najkraćemo vremenu reaguje na promenu situacije.

Borbeni rad „Sosne“ je potpuno automatizovan. Sistem PVO nezavisno otkriva neprijateljske vazdušne ciljeve, određuje koordinate ciljeva i raspoređuje ih između sredstava za uništavanje.

Na bojištu „Sosna“ može da se koristi za uništavanje aviona, helikoptera, bespilotnih letelica, krstarećih raketa, bombi i lakih oklopnih kopnenih vozila. Maksimalni domet gađanja je 10 km, a visina 5 km.

Forum će trajati od 22. do 28. avgusta u izložbenom centru „Patriot“, na aerodromu „Kubinka“ i poligonu „Alabino“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024