VIŠE OD 300 ŽRTAVA: Užasne posledice zemljotresa na Haitiju - više stotina ljudi povređeno (FOTO)

Tanjug

15. 08. 2021. u 08:46

NAJMANJE 304 osobe su poginule, a stotine su povređene u razornom zemljotresu koji je u subotu pogodio jugozapadni Haiti, saopštile su lokalne vlasti.

ВИШЕ ОД 300 ЖРТАВА: Ужасне последице земљотреса на Хаитију  - више стотина људи повређено (ФОТО)

Foto: Tanjug/Joseph Odelyn/AP

304 žrtve razornog zemljotresa, stotine povređeniPotres je devastirao ovu siromašnu karipsku državu, rušeći crkve, hotele, škole, kuće, prenosi Rojters.

Zemljotres je bio magnitude 7,2 stepena, ali posle glavnog potresa usledila je serija nešto slabijih, od kojih je jutrošnji iznosio 5,9 stepeni.

Epicentar zemljotresa bio je osam kilometara od grada Peti Trud Nip, oko 150 km zapadno od glavnog grada Port-o-Prensa, na 10 km dubine, saopšteno je iz američke Agencije za geologiju.

Zemljotres se osetio do Kube i Jamajke, a premijer Haitija Arijel Anri proglasio je vanredno stanje u četiri najpogođenija područja zemlje i poručio da neće tražiti međunarodnu pomoć dok ne budu poznate razmere štete.

On je potvrdio da su neki gradovi skoro potpuno razoreni i da će vlada pomoći ugroženima, naročito u prioblanom gradu Le Kaj.

"Najvažnije je da se iz ruševina izvuče što više preživelih. Čuli smo da su lokalne bolnice, posebno u Le Kaju, pune povređenih ljudi", rekao je premijer, preneo je ranije AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)