FRANCUSKI CEZAR UNIŠTAVA RUSKE TENKOVE: Vojni gigant „Nekster sistems“ objavio animaciju novog artiljerijskog oruđa (VIDEO)

Novosti onlajn

14. 08. 2021. u 18:10

FRANCUSKI vojni gigant „Nekster sistems“ objavio je animirani video koji prikazuje uništavanje ruske vojne opreme svojom novom artiljerijskom haubicom CAESAR.

ФРАНЦУСКИ ЦЕЗАР УНИШТАВА РУСКЕ ТЕНКОВЕ: Војни гигант „Некстер системс“ објавио анимацију новог артиљеријског оруђа (ВИДЕО)

Foto printskrin Jutjub tvzvezda.ru

Snimak, koji podseća na nešto iz serije kompjuterskih igara „Vor gejm: Juropien eskalejšn“, uz muzičku pratnju Vivaldijevih „Četiri godišnja doba“, prikazuje izviđačka vozila „Nekster titus“ opremljena Nerva robotima koji traže vatrenu podršku baterija CAESAR-a u blizini. Potom CAESAR ispaljuju projektile uništavajući dva tenka, koja liče na glavne ruske borbene tenkove T-72B3, jednim projektilom.

Prvi put predstavljena 2015. godine na sajmu odbrane u Velikoj Britaniji, kabina na bazi Tatre sa baterijom CAESAR 8puta8 koja se vidi na snimku neodoljivo podseća na ugaoni dizajn ruskog zaštićenog minsko-oklopnog vozila (MRAP) razvijenog 2010. godine a predstavljenog 2014.

Brojni su komentari na ruskom jeziku na Jutjub stranici „Nekster“ grupe i u njima se kritikuje video i ismevaju „sistemske zahteve nove igre“ uz napomenu da će u „drugom delu igre Francuska postati deo Ruske Federacije“.

-Mislio sam da će početi da snimaju kroasane, našalio se jedan korisnik. Drugi su izrazili razočarenje zbog odluke animatora da modeliraju ruske tenkove, a jedan se pitao zašto video prikazuje uništavanje ruskog oklopnog vozila ako su „Moskva i Pariz prijatelji“.

Neki su ukazali na tehničke nepreciznosti video snimka u kom se prikazuje granata ispaljena kroz jako šumovito područje. „Artiljerija puca kroz drveće – ovo je zaista nešto novo u Francuskoj. Rezultat bi bilo mleveno meso koje bi okružilo haubicu nakon prvog hica“, ocenio je jedan korisnik na ruskom jeziku. „Drveće 10 metara ispred CAESAR-a... Nisam siguran u doktrinu raspoređivanja“, dodao je komentator na francuskom jeziku, preneo je Sputnjik internešenal.

„Nekster sistems“ nije prva odbrambena kompanija koja je koristila rusku vojnu opremu u 3D animacijama. Ranije ovog leta, izraelski vojni gigant „Rafael“ objavio je animirani video snimak na kom se vidi kako njegova nova krstareća raketa uništava korvetu sličnu onim koje koristi Crnomorska flota Rusije. Pre toga, odbrambena kompanija sa sedištem u Teksasu „Bel tektron“ prikazala je svoje helikoptere „Bel 360 inviktus“ kako neutrališu PVO baterije koje u 3D animaciji jako liče na ruske S-400. Ranije su južnokorejske vazduhoplovne snage objavile video snimak na kojem se vidi kako F-35 dejstvuju po sistemima PVO ruske proizvodnje u Severnoj Koreji za koje se ne zna da ih je Rusija prodala toj zemlji.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (15)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo