NAČELNIK AMERIČKE STRATEŠKE KOMANDE PRIZNAO: Ruske hiperzvučne rakete nemaju premca

Novosti onlajn

12. 08. 2021. u 19:41

RUSIJA je u ovom trenutku vodeća država u sferi hiperzvučnog naoružanja, saopštio je načelnik Strateške komande (STRATKOM) Oružanih snaga SAD admiral Čarls Ričard na simpozijumu posvećenom raketnoj i kosmičkoj odbrani koji je održan u Hamstvilu.

НАЧЕЛНИК АМЕРИЧКЕ СТРАТЕШКЕ КОМАНДЕ ПРИЗНАО: Руске хиперзвучне ракете немају премца

Foto: Tviter MO Rusije

-Rusija se bavi modernizacijom svojih konvencionalnih i strateških snaga. Nuklearne snage ostaju kamen temeljac strategije Rusije i one su već modernizovane oko 80 odsto, uključujući sredstva za isporuku bojevih glava. Rad na modernizaciji ima za cilj zamenu sovjetskih lansirnih sistema i interkontinentalnih balističkih raketa za savremene. Rusija je vodeća država u svetu po hiperzvučnim tehnologijama, u krajnjoj meri u ovom trenutku, i nastavlja da investira u razvoj supersoničnih tehnologija, rekao je on, tokom video konferencije.

Foto: Printskrin

Američki general je naglasio da je Rusija u julu uspešno testirala hipersoničnu raketu "Cirkon", a nešto ranije objavila da je vojska dobila hipersoničnu raketu "Avangard".

Ričard je naglasio da, dok su se SAD borile protiv terorista na Bliskom istoku, zaboravivši na tradicionalne pretnje iz vremena hladno rata, Rusija i Kina su posmatrale i menjala sviju strategiju kako bi imale mogućnost da se suprotstave Vašingtonu. Sada, kako on navodi, ove dve države se mogu uporediti sa SAD po strateškom naoružanju i zato, navodno, predstavljaju pretnju.

"Kindžal" torpedo jači od najvećih brodova / Foto Ministarstvo odbrane RF

-Rusija ima potencijal da značajno poveća proizvodnju svog nuklearnog oružja za račun postojećih proizvodnih pogona. Rusija ima razvijeniju protivraketnu odbranu od nas i nastavlja da je poboljšava, zaključio je Ričard.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)