TALIBANI NAPREDUJU MUNJEVITOM BRZINOM: Zauzeta radio stanica u Kandaharu (FOTO)

Tanjug

14. 08. 2021. u 09:47

NAKON što su u brzoj ofanzivi zauzeli veći deo južnog Avganistana, pobunjenici talibani su jutros preuzeli i radio stanicu u Kandaharu i krenuli da emituju program na manje od tri nedelje pre konačnog povlačenja američkih oružanih snaga iz Avganistana.

ТАЛИБАНИ НАПРЕДУЈУ МУЊЕВИТОМ БРЗИНОМ: Заузета радио станица у Кандахару (ФОТО)

Foto: EPA

Talibani su objavili video zapis u kojem je neimenovani predstavnik tog pokreta najavio preuzimanje glavne gradske radio stanice, koja je preimenovana u Glas šerijata.

On je rekao da su svi zaposleni prisutni i najavio sadržaje kao što su vesti, analize i učenje Kurana, a po svemu sudeći, muzika neće biti deo programske koncepcije.

Tokom ofanzive u poslednjih nekoliko nedelja talibani su zauzeli velike delove severa, zapada i juga Avganistana, dok vlada koju podržava Zapad kontroliše neke provincije u centru i na istoku zemlje, uključujući glavni grad Kabul i grad Mazar-i-Šarif na severu zemlje, prenosi AP.

Ubrzanim povlačenjem stranih snaga, trupa vlade u Kabulu Avganistana i uprkos stotinama milijardi dolara američke pomoći tokom godina, rastu strepnje da bi talibani ponovo mogli da preuzmu vlast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)