UPOTREBA SILE ANTIVAKSERA: U Francuskoj vandali uništavaju centre za vakcinaciju

Tanjug

11. 08. 2021. u 19:52

Centri za vakcinaciju protiv Kovid-19 u Francuskoj pogođeni su vandalizmom antivaksera, koji ispisuju i grafite u vezi sa nacizmom.

УПОТРЕБА СИЛЕ АНТИВАКСЕРА: У Француској вандали уништавају центре за вакцинацију

Foto Novosti

Širom zemlje centri za vakcinaciju i prostorii za testiranje u apotekama ispisani su rečima poput "saradnik", "nacista" i "genocid", piše Rojters.

Slogani iste tematike viđeni su u demonstracijama protiv zdravstvenih propusnica, a u dolini Loare na centru za vakcinaciju bile su naslikane Davidove zvezde, slične onima kojima su nacisti obeležavali zgrade i objekte Jevreja.

 - Čistimo ove strahote, ovo je odvratno. Ovi rasistički i kukavički napadi takođe su pogodili i druge centre. Na centru za vakcinaciju je naslikana meta, kao za oružje - rekao je danas gradonačelnik Noje-Pont-Pjera.

Francuski televizijski kanal BFV izvestio je da se poslednjih nedelja u proseku dogodio jedan vandalistički napad dnevno, često u malim gradovima gde je malo prisustvo policije.

Na jugoistoku Francuske, u Lans-en-Verkoru, grafiti su naslikani u sali u kojoj se nalazio centar za vakcinaciju i vatrogasna creva su bila namerno otvorena kako bi poplavila objekat, izvestio je lokalni list.

 - Uništavanje centra za vakcinaciju dovoljno govori o motivima počinilaca, kojima će se ući u trag - objavio je ministar zdravlja Olivije Veran na svom Tviter nalogu.

U Urunju, na Pirinejima, šator privremenog centra za vakcinaciju je zapaljen, dok je u Odankuru, na istoku Francuske, prekinuto napajanje struje u centru za vakcinaciju, što je ugrozilo doze vakcina u frižiderima.

 - Nema sumnje da je centar za vakcinaciju bio na meti - rekao je gradonačelnik Odankura.

Osoblje centra za vakcinaciju u Tuluzu je pronašlo poruku na kojoj je pisalo - Jednog dana će sve ovo eksplodirati - izvestili su lokalni mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!