ANĐEO ČUVAR RAŠIRIO KRILA: Dečak preživeo nakon što ga je metak pogodio u glavu

Novosti online

11. 08. 2021. u 19:52

ŠESTOGODIŠNjI Adrijan Lekster Paskua, na veliko iznenađenje doktora, u potpunosti se oporavio od ranjavanja. Policija traga za počiniocem

АНЂЕО ЧУВАР РАШИРИО КРИЛА: Дечак преживео након што га је метак погодио у главу

Foto: Printscreen/Jutjub/Aldžazira

Šestogodišnji dečak Adrijan Lekster Paskua, na veliko iznenađenje doktora, u potpunosti se oporavio od ranjavanja kada ga je zalutali metak pogodio u glavu! Mališan je 1. avgusta uveče bio u kući s majkom i pio je vodu u kuhinji kada se iznenada srušio, nekoliko trenutaka pošto je odjeknuo pucanj s krova obližnje kuće u filipinskoj provinciji Batangas.

Nije plakao

Njegova majka Anabel u prvi mah je pomislila da je Adrijan izgubio ravnotežu i pao, kao i mnogo puta ranije. Prišla je da vidi šta se dogodilo i zbog čega je izgubio ravnotežu, a ostala je šokirana kad je osetila krv na ruci kojom mu je sklonila razbarušenu kosu.

Ne gubeći vreme, odmah je sa sinom krenula ka bolnici, gde je dečak podvrgnut detaljnim pregledima. Na rendgenskom snimku se jasno ukazao metak u dečakovoj glavi. Doktori su bili šokirani, baš kao i dečakovi roditelji. Kako operaciju nije bilo moguće odmah izvršiti, dečak je stavljen u veštačku komu, dok su njegovi roditelji prikupili dovoljno novca da se izvrši komplikovana operacija vađenja metka iz Adrijanove glave.

- Moj nećak je vrlo snažan. Nije uopšte plakao, uprkos rani na glavi. Bili smo u dnevnoj sobi kada je metak opalio. Niko ne zna odakle je on stigao. Neodgovornim ljudima ne treba dati oružje u ruke. Nadam se da će ga policija otkriti - rekla je dečakova ujna Mišel.

Policijska istraga

Operacija je obavljena 6. avgusta i protekla je bez problema, ali će maleni Adrijan morati da ostane u bolnici još nekoliko nedelja na posmatranju. Doktori žele da se uvere da ranjavanje nije oštetilo njegov mozak, tj. da nema posledica i da su mu sve motoričke funkcije u redu.

Porodica je prijavila incident i pokrenuta je istraga koja bi trebalo da otkrije ko je ispalio metak koji pukom srećom nije bio koban po dečaka.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!