PROTEST U BAZELU ZBOG SMANJESA KAZNE SILOVATELJU: Sramno obrazloženje odluke suda - "Trajalo je samo 11 minuta i nije ozbiljno povređena"

Tanjug

08. 08. 2021. u 17:42

VIŠE stotina Švajcaraca protestovalo je danas ispred Apelacionog suda u Bazelu koji je prošlog meseca smanjio zatvorsku kaznu silovatelju uz obrazloženje da je silovanje trajalo samo 11 minuta i da žrtva nije ozbiljno povređena, preneli su lokalni mediji.

ПРОТЕСТ У БАЗЕЛУ ЗБОГ СМАЊЕСА КАЗНЕ СИЛОВАТЕЉУ: Срамно образложење одлуке суда - Трајало је само 11 минута и није озбиљно повређена

FOTO: Depositphotos

Demonstranti, među kojima su bile uglavnom žene, ispred suda u Bazelu nosili su transparente i uzvikivali parole "11 minuta je 11 minuta previše!"

Oni su kritikovali odluku suda koji je osuđeniku smanjio kaznu sa četiri godine i tri meseca zatvora na tri godine, objavio je portal 20.minuten.ć.

U presudi su sudije konstatovale da je žrtva silovanja slala "izvesne signale", prenose mediji, navodi AP.

Silovanje se dogodilo u februaru prošle godine kada su ženu posle odlaska u noćni klub silovala dvojica muškaraca od kojih je jedan imao 17 godina i kome se sudi u sudu za moleltnike.

Advokat napadnute žene izjavio je da je ona šokirana odlukom apelacionog suda koji je, kako se čini, delimično okrivio žrtvu za silovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere