ŠOJGU OTKRIVA: Moćna ruska krstarica dobiće najnovije udarno oružje

Novosti online

03. 08. 2021. u 15:21

TEŠKA nuklearna raketna krstarica „Admiral Nahimov“ će nakon modernizacije postati nosač moćnog udarnog oružja, najnovijih protivavionskih raketnih i protivpodmorničkih sistema, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, prenosi televizija „Zvezda“.

ШОЈГУ ОТКРИВА: Моћна руска крстарица добиће најновије ударно оружје

Foto: EPA

- Trenutno se instalira oprema i u toku su električni radovi. Zatim je neophodno pripremiti brod i njegove sisteme naoružanja kako bi se započela testiranja - precizirao je Šojgu.

Kako je istakao, remont i modernizacija krstarice „Admiral Nahimov“ odvijaju se u preduzeću „Sevmaš“ u okviru realizacije državne odbrambene narudžbine.

U junu je generalni direktor Ujedinjene korporacije za brodogradnju Aleksej Rahmanov izjavio da je planirano da se remont krstarice završi 2022. godine, a pres-služba „Sevmaša“ je saopštavala da će „Admiral Nahimov“ nakon modernizacije biti najmoćniji brod u ruskoj Ratnoj mornarici.

„Admiral Nahimov“ je krstarica projekta 1 144 „Orlan“. Trenutno se u sastavu ruske flote nalazi samo jedan brod ovog projekta – „Petar Veliki“. „Admiral Nahimov“ je poslat na remont i modernizaciju 1999. godine.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)