IRAN ZAPRETIO: Reagovaćemo na bilo kakvu pretnju na bezbednost!

Tanjug

02. 08. 2021. u 15:59

IRAN će reagovati na bilo kakvu pretnju po njegovu bezbednost, saopštilo je danas iransko Ministarstvo spoljnih poslova.

ИРАН ЗАПРЕТИО: Реаговаћемо на било какву претњу на безбедност!

Foto: Tanjug/AP Photo

Sjedinjene Američke Države, Izrael i Velika Britanija okrivili su Iran za napad na tanker kojim upravlja Izrael blizu obale Omana, a Teheran je porekao bilo kakvu umešanost u raj incident u kojem su ubijena dva člana posade, piše Rojters.

SAD i Britanija saopštile su u nedelju da će zajedno sa svojim saveznicima odgovoriti na napad tankera naftnih derivata pod zastavom Liberije, u japanskom vlasništvu, kojim upravlja kompanija Zodiak Maritime koja je u izraelskom vlasnišvu.

Britanija je danas pozvala iranskog ambasadora a kasnije je Iran pozvao britanskog otpravnika poslova u Teheranu zbog optužbi iz Londona na "račun Islamske Republike", javila je danas iranska novinska agencija Fars.

- Iran ne okleva u zaštiti svojih bezbednosnih i nacionalnih interesa i brzo i snažno će odgovoriti na svaku moguću avanturu - rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Said Hatibzade na iranskoj državnoj televiziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)