AMERIKANCI PONOVO ZVECKAJU ORUŽJEM: Sestra Kim DŽong Una upozorila Južnu Koreju zbog najavljene vojne vežbe

Tanjug

01. 08. 2021. u 16:26

Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, izjavila je danas da će Južna Koreja, ako izvede planiranu zajedničku vojnu vežbu sa SAD, naštetiti odlučnosti dve Koreje da obnove odnose, javila je KCNA.

АМЕРИКАНЦИ ПОНОВО ЗВЕЦКАЈУ ОРУЖЈЕМ: Сестра Ким Џонг Уна упозорила Јужну Кореју због најављене војне вежбе

Foto: Tanjug

Kim Jo Džong je, takođe, rekla da nedavnu odluku o ponovnom uspostavljanju vrućih linija između dve Koreje ne treba posmatrati kao ništa više od ponovnog uspostavljanja fizičkih veza i da bi bilo nepromišljeno pretpostaviti da samiti čekaju iza ugla, preneo je Rojters.

Ona je to izjavila u vreme kada Severna i Južna Koreja pregovaraju o održavanju samita u sklopu napora za obnavljanje odnosa.

Vašington i Seul održaće zajedničku vojnu vežbu kasnije u avgustu.

- Naša vlada i vojska pomno će pratiti da li će Južna Koreja nastaviti sa agresivnim ratnim vežbama ili će doneti veliku odluku. Nada ili očaj? To ne zavisi od nas - navela je Kim Jo Džong u saopštenju koje je prenela KCNA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)