ZAHAROVA ŠOKIRANA OCENOM FRANCUSKE: Pariz užasno reagovao na neonacizam i antisemitizam u Ukrajini

Novosti online

31. 07. 2021. u 21:01

PORTPAROL ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je šokirana ocenom zvaničnog Pariza u vezi sa antisemitskim i neonacističkim pojavama u Ukrajini.

ЗАХАРОВА ШОКИРАНА ОЦЕНОМ ФРАНЦУСКЕ: Париз ужасно реаговао на неонацизам и антисемитизам у Украјини

Foto: EPA

Ona je podsetila da prošlog meseca grupa francuskih senatora boravila u Kijevu gde su u centru grada imali priliku da vide kako, uz podršku pristalica ultradesničarskih ideologija, decu uče da rukuju automatskom puškom i pozivaju ih da idu u Donbas da ubijaju. Tada su, kako je rekla, mnogi od njih bili u šoku.

- Sada niko od očevidaca tog ‘vašara’ neonacističkog puka ‘Azov’ ne može da kaže da je širenje neonacizma u Ukrajini – ruska propaganda. I treba odati poštovanje gđi Gule (šefici delegacije), ona je bila zabrinuta i uputila je dopis u Ministarstvo spoljnih poslova Francuske. Francuske diplomate nisu ignorisale taj dopis - navela je ona, ali je dodala da je ovog puta reakcijom Ministarstva bila šokirana ona.

Prema rečima Zaharove, Ministarstvo u odgovoru konstatuje da „neonacističke grupe u Ukrajini postoje“ što, kako je navela, mnogo i ne uznemirava Pariz.

Ipak, „antisemitske akcije u Ukrajini događaju se ređe nego u Evropi“, piše u odgovoru Ministarstva koji je potpisao šef diplomatije Žan Iv le Drijan, navela je ona.

- Sad sam šokirana ja jer za bataljon ‘Azov’odavno svi znaju a to da je u Evropi gore – ne... - rekla je Marija Zaharova i dodala da sve to pokreće pitanja ne za Kijev nego za onaj deo Evrope za koji, ispada, neonacizam nije pretnja.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna