"SEVERNI TOK 2" I DALJE SPORNO PITANJE: Kandidat za nemačkog kancelara preti novim sankcijama Rusiji

Tanjug

01. 08. 2021. u 10:41

KANDIDAT za nemačkog kancelara iz konzervativnog bloka CDU/CSU, Armin Lašet, zapretio je Rusiji sankcijama ako se gasovod „Severni tok 2“ upotrebi protiv Ukrajine.

СЕВЕРНИ ТОК 2 И ДАЉЕ СПОРНО ПИТАЊЕ: Кандидат за немачког канцелара прети новим санкцијама Русији

Foto AP

- Ako Rusija ponovo preduzme agresivne akcije protiv Ukrajine, Nemačka će preduzeti mere na nacionalnom nivou i zalagati se za kazne unutar Evropske unije - rekao je Lašet u intervjuu za poljski list „Ržečpospolita“.

Prema njegovim rečima, na taj način će Nemačka sprečiti korišćenje „Severnog toka 2“ kao „geopolitičkog oružja“, preneo je Sputnjik.

Nemački političar tvrdi da sporazum o gasovodu između Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke pruža instrumente pomoću kojih one „mogu zajedno da pozovu Rusiju na odgovornost zbog destruktivnih aktivnosti“.

On je pri tome dodao da suverenitet i bezbednost Ukrajine moraju biti prioritet spoljne politike Nemačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu