IZGRAĐENO 99 POSTO GASOVODA: „Severni tok 2“ biće završen u avgustu

Novosti onlajn

28. 07. 2021. u 15:12

GASOVOD „Severni tok 2“ će biti dovršen u avgustu, moguće je da će biti pušten u rad već ove godine, izjavio je direktor austrijske kompanije „OMV“ Rajner Zele.

ИЗГРАЂЕНО 99 ПОСТО ГАСОВОДА: „Северни ток 2“ биће завршен у августу

Gasovod "Severni tok 2" pušta se u rad u avgustu / Arhiva

- Šef kompanija 'Nord strim 2 AG' rekao je da će radovi biti građevinski završeni krajem avgusta. Stoga verujemo da će gas možda biti pušten ove godine - rekao je Zele na pres-konferenciji kompanije.

Prema navodima operatora projekta „Nord strim 2 AG“, izgrađeno je 99 odsto gasovoda „Severni tok 2“ .

Brod „Akademik Čerski“ je u potpunosti završio sa svojim radovima, a barža za polaganje cevi „Fortuna“ nastavlja da radi na završnom delu, dodaje se u saopštenju.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bori Ukrajina, koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa, kao i brojne evropske zemlje, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, a takođe i Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024