BEZ POTVRDE U "RIKVERC": Za ulazak u Nemačku nove mere koje stupaju na snagu u subotu

Špigl/I.S.

29. 07. 2021. u 14:15

PUTNICI koji dolaze u Nemačku moraće od subote da imaju dokaz o imunitetu na kovid-19, dakle, sertifikat o vakcinaciji, ili preležanoj infekciji, piše danas nemački list Špigl.

БЕЗ ПОТВРДЕ У РИКВЕРЦ: За улазак у Немачку нове мере које ступају на снагу у суботу

Foto: EPA

Najnoviji plan, sadržan u dokumentu Ministarstva zdravlja u koji je taj list imao uvida, odraz je rastuće zabrinutosti nemačkih regionalnih i nacionalnih zvaničnika zbog skoka broja slučajeva u turističkim destinacijama, što bi moglo podstaći četvrti talas kada se Nemci vrate kući sa odmora.

"Nivo incidencije u Nemačkoj trenutno je prilično nizak u poređenju sa drugim državama", navodi se u dokumentu, ali se dodaje da "pojačana turistička aktivnost rizikuje da preokrene taj trend."

Nemačka sada zahteva negativan test ili dokaz o imunitetu samo od onih koji stižu iz takozvanih "rizičnih područja", "područja sa visokom incidencijom" i "područja sa varijantama virusa", koja sada u Evropi uključuju Britaniju, Španiju i Holandiju.

Danas su u Nemačkoj registrovane 3.142 nove infekcije, prema podacima "Instituta za infektivne bolest Robert Koh". Nakon početnog sporog napretka kampanje vakcinacije, Nemačka je ubrzala taj proces, a do sada je 61,3 odsto populacije primilo najmanje jednu dozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju