DO PUTINA NIJE LAKO DOĆI: Ko želi sastanak sa ruskim predsednikom mora da ispuni ove uslove

Tanjug

26. 07. 2021. u 16:04

KREMLJ nastavlja da preduzima posebne mere bezbednosti zbog pandemije virusa korona prilikom organizovanja sastanaka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ДО ПУТИНА НИЈЕ ЛАКО ДОЋИ: Ко жели састанак са руским председником мора да испуни ове услове

Foto: Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kremlj nastavlja da preduzima posebne mere bezbednosti zbog pandemije korona virusa prilikom organizovanja sastanaka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Lični sastanak s njim moguć je ili nakon perioda karantina ili nakon veoma temeljnog testiranja - rekao je Peskov novinarima, preneo je Tass.

Dodao je da posebne mere pre susreta licem u lice sa Putinom zavise od situacije i pojedinca.

- Dok su na poslu, neki ljudi mogu biti u kontaktu sa zaraženim osobama, neki od predsednikovih sagovornika možda su nedavno bolovali i tako dalje i tako dalje. Zbog toga se neki podvrgavaju veoma temeljnom testiranju, neki ostaju u karantinu više dana, neki manje dana - objasnio je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, uzimajući u obzir da je situacija daleko od potpuno normalne, preduzimaju se posebne mere predostrožnosti vezane za šefa države.

- Istovremeno, ovo ne sprečava šefa države da intenzivira svoj radni raspored - primetio je Peskov objašnjavajući da je mislio na njegove sastanke i razgovore po regionima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)