MONSTRUM NIJE DOČEKAO SMRTNU KAZNU: Čovek koji je ubio više od 100 ljudi preminuo u bolnici u Kaliforniji (FOTO)

Novosti online

25. 07. 2021. u 13:30

RODNI Alkala, serijski ubica i osuđenik na smrt zbog ubistva pet ženskih osoba, uključujući 12-godišnju devojčicu umro je prirodnom smrću u bolnici u Kaliforniji, saopštili su zvaničnici.

МОНСТРУМ НИЈЕ ДОЧЕКАО СМРТНУ КАЗНУ: Човек који је убио више од 100 људи преминуо у болници у Калифорнији (ФОТО)

Foto: Tanjug AP

77-godišnji zločinac umro je rano ujutru u subotu u bolnici u Kaliforniji nedaleko od Državnog zatvora Korkoran, ali vlasti nisu navele detalje.

Alkala je osuđen je na smrtnu kaznu 2010.

Učestvovao je u popularnoj TV emisiji 1978. godine, a u njoj bi jedna slobodna žena "na slepo" odabrala jednog od troje slobodnih muškaraca na temelju odgovora koje bi dali na njena pitanja. Alkala je bio odabran, ali je žena od njega odustala kada ga je srela uživo, kazavši da joj je bio "jeziv".

Ubistvo 12-godišnje Robin Samsoe

Alkala je prvi put bio osuđen na smrt 1980. nakon otmice i ubistva 12-godišnje Robin Samsoe u Los Anđelesu godinu dana ranije, ali je presudu poništio Vrhovni sud Kalifornije i naredio novo suđenje.

Na ponovljenom suđenju dobio je istu kaznu koja je potom ponovo poništena 2003. godine, da bi u narednim godinama istraga povezala Alkalu sa još četiri ubistva žena starih između 18 i 32 godine.

Na suđenju 2010. proglašen je krivim za ubistvo devojčice i još četiri žene u razdoblju između 1977. i 1979. godine, a 2012. je izručen Njujorku gde je priznao još dva ubistva za koja je dobio kaznu zatvora od 25 godina.

Bio je osumnjičen za ubistvo još nekoliko žena u Kaliforniji. Nadležni veruju da je ubio možda čak više od 100 ljudi.

"Mašina za ubijanje"

Jedan policijski detektiv opisao je Akcalu kao "mašinu za ubijanje", a tužioci su govorili da se "poigravao" svojim žrtvama, gušeći ih dok nisu izgubili svest, zatim je čekao da ožive i ponavljao je taj postupak nekoliko puta pre nego što bi ih ubio.

Policija je pronašla njegovu kolekciju od više od 1.000 fotografija žena, tinejdžerki i dečaka, mnoge u seksualno eksplicitnim pozama.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije