GORE ŠUME U SIBIRU: U vatrenoj stihiji nestalo preko milion hektara rastinja

D. D. S.

16. 07. 2021. u 12:34

VIŠE od miliona hektara šume izgorelo je u požarima u Jakutiji, Sibir, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

ГОРЕ ШУМЕ У СИБИРУ: У ватреној стихији нестало преко милион хектара растиња

Foto: Depositphotos

- Na teritoriji Republike Saha je aktivno 251 prirodni požar, ukupne veličine 1 536 760,7 hektara, od kojih je na 1 323 265,6 hektara bila šuma - navodi se u saopštenju.

Poslednja dva meseca vatrogasci se sele iz regiona u region. Avijacija Ministarstva za vanredne situacije prosula oko 4500 tona vode kako bi se minimalizovale posledice požara i ne dozvolile tragične posledice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)