VANREDNO STANJE ZBOG POPLAVA U NEMAČKOJ: Ima povređenih i mrtvih - građani pozvani da se hitno isele iz pojedinih područja (FOTO/VIDEO)

Tanjug

15. 07. 2021. u 07:58

U POPLAVI koju je izazvala oluja u zapadnom delu Nemačke život je izgubio jedan vatrogasac, dok pripadnici vojske pomažu stanovnicima u tom području.

ВАНРЕДНО СТАЊЕ ЗБОГ ПОПЛАВА У НЕМАЧКОЈ: Има повређених и мртвих - грађани позвани да се хитно иселе из појединих подручја (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Zbog poplave su prekinuti železnički, putnički i rečni saobraćaj, preneo je Rojters.

Meteorološka služba izdala je upozorenje na ekstremne vremenske uslove za delove tri oblasti na zapadu zemlje, dok je Hagen, grad sa 180.000 stanovnika, proglasio vanredno stanje nakon što se izlila reka Volme.

Gradski krizni štab upozorio je da će voda u narednim satima dostići nivo kakav je bio samo četiri puta tokom 100 godina i upozorio je sve koji žive u blizini gradskih reka da se odmah presele u više delove grada, javila je televizija VDR.

- Ovakvu situaciju obično viđamo samo zimi - rekao je za VDR Bernd Mehlig, službenik za zaštitu životne sredine iz Severne Rajne-Vestfalije - koja je najugroženiji region.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)