BUGARSKA VLADA SA 40 MINISTARSTAVA? Borisov predložio oponentima da uvedu ministarstva za sve

Novosti onlajn

14. 07. 2021. u 15:22

BIVŠI premijer Bugarske, lider partije GERB Bojko Borisov pozvao je partije "Ima takvih ljudi" i "Demokratska Bugarska" da formiraju vladu.

БУГАРСКА ВЛАДА СА 40 МИНИСТАРСТАВА? Борисов предложио опонентима да уведу министарства за све

Bojko Borisov Foto AP

On je podsetio da bez vlade neće biti parlamenta i neće imati ko da usvoji budžet.

Borisov je naglasio da se ni u kom slučaju ne sme dopustiti da se održe treći parlamentarni izbori, jer će to značiti da će na vlasti ostati tehnička vlada Rumena Radeva koja već dva meseca funkcioniše. Bivši premijer je obratio pažnju na to da predsednik partije "Ima takvih ljudi" Slavi Trifonov ne žuri da izađe pred novinare.

-Slavi, molim te, formiraj vladu, obratio se Borisov Trifonovu.

Prema rečima bivšeg premijera, tokom njegove uprave Bugarska je pokazala progres po svim pokazateljima, uključujući BDP i uspela da smanji nezaposlenost.

-Upravljanje zemljom je najteži posao koji zahteva rad na ekspertskom nivou, izjavio je Borisov.

Lider GERB je prokomentarisao i sastav vlade koji je predložio njegov oponent. On se nasmejao odluci Trifonova da uvede novo ministarstvo – za poslove Roma. Za mesto ministra je predložena 27-godišnja Antonija Valentinova, lekarka. Borisov je izrazio sumnju da vlada partije "Ima takvih ljudi" može da upravlja zemljom.

-Slavi, molim te, imenuj 40 ministara. Zaboravio si ministra ekologije. Za to imenuj dva ministra – za vodene resurse i šumske resurse. Imenuj i ministra za partizane, za sudije, za tužioce, za policajce, za vatrogasce. Neka svi imaju svojeg ministra. Ti ćeš imati ministra za Rome – imenuj i ministra za Turke, za Grke, smisli još nešto. Neka bude 40 ministara", rekao je Borisov.

Međutim, on je odbacio mogućnost da GERB formira vladu, ako dobije mandat.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)