ELZA STIŽE NA FLORIDU: Vanredno stanje u više okruga - Škole zatvorene, javni događaji otkazani

Tanjug

07. 07. 2021. u 08:21

URAGAN Elza zapretio je severnoj obali Floride danas nakon što je region zaliva Tampa zahvaćen olujnim vetrovima i jakom kišom, a vlasti su pozvale stanovništvo na oprez i proglasile vanredne mere za više okruga.

ЕЛЗА СТИЖЕ НА ФЛОРИДУ: Ванредно стање у више округа - Школе затворене, јавни догађаји отказани

Foto: AP

Guverner Floride Ron Desantis pozvao je stanovništvo da upozorenja shvate ozbiljno i da ne putuju bez preke potrebe, a saopštio je da se predviđa da ciklon danas stigne do obale, gde su na snazi vanredne mere za najveći deo tog područja, prenosi AP.

Nije bilo izveštaja o šteti ili povređivanju u području zaliva Tampa, koje je izloženo jakim olujnim udarima koji su od jutros maksimalno iznosili i do 120 km/h, prema Nacionalnom centru za uragane.

Škole i javne ustanove u području Tampe su zatvorene, a većina javnih događaja je odložena u utorak kako se Elza približavala, dok je međunarodni aerodrom Tampa obustavio rad u 17 časova.

Foto: AP

 

Prognostičari očekuju da će Elza proći po unutrašnjosti severne Floride kao tropska oluja sa jakim kišama i vetrom, a zatim krenuti prema DŽordžiji, Severnoj i Južnoj Karolini i Virdžiniji pre nego što se zaputi Atlantskim okeanom gde se očekuje do petka.

Kubanski zvaničnici evakuisali su ranije 180.000 ljudi zbog mogućnosti jakih poplava koje su već pogodile nekoliko karipskih ostrva, usmrtivši najmanje tri osobe.

Elzina promena kretanja prema zapadu poštedela je donji Florida Kiz od direktnog pogotka, ali su kiša i vetrovi bili veoma jaki i obilni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZAHAROVA: Proteraćemo novinare ako Jutjub blokira brifinge