EVO U ČEMU JE TAJNA: Pogledajte dnevni meni članova kraljevske porodice, zbog ovih namirnica su vitki i dugovečni

Novosti onlajn

06. 07. 2021. u 18:33

SIGURNO ste se makar jednom zapitali kako je moguće da su svi članovi kraljevske porodice tako vitki i zdravi.

ЕВО У ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНА: Погледајте дневни мени чланова краљевске породице, због ових намирница су витки и дуговечни

Foto: EPA

 Istina je da imaju svoje kuvare, koji im u mnogome olakšavaju stvar, ali je caka naravno u zdravoj ishrani i kvalitetnim namirnicama. 

Nutricionistkinja Gabrijela Pikok koja godinama sarađuje sa kraljevskom porodicom otkriva kako izgleda njihov dnevni meni i po kojim se to principima oni hrane.

Baš kao što poštuju pravila kada je ponašanje i odevanje u pitanju, svaki član ove porodice voli da se drži pravila i kada je ishrana u pitanju. Primetili ste da su gotovo svi članovi kraljevske porodice doživeli duboku starost, a sve to zahvaljujući ovom načinu ishrane.

Oni primenjuju povremeni post. Pikok je zagovornica dva modela, 4:3 (četiri dana u nedelji se jede bez ograničenja, a tri se unosi samo 500 kalorija) ili model 16:8 (posti se 16 sati u danu, a 8 sati jede).

Post, kako tvrdi, ne preporučuje klijentima isključivo zbog mršavljenja već zato što navedene metode 'deluju protivupalno, sprečavaju kardiovaskularne bolesti i usporavaju starenje'. 

Pikok takođe tvrdi da je jedan od ključa dobrog zdravlja uravnotežen unos šećera, stoga poručuje: 'Nikada nemojte jesti voće na prazan stomak jer će vam povisiti nivo šećera u krvi, baš kao i kafa. Preporučujem da voće jedete u kombinaciji sa proteinima'.

Grickalice na bazi proteina, poput jogurta sa orašastim plodovima i raznim semenkama ili proteinske pločice, preporučuje za popodnevni međuobrok.

Večera bi, kaže, trebala biti najlakši obrok u danu. Najbolje bi bilo da se ona satoji od barene ribe ili tunjevine i puno sezonskog povrća.

Ručak se sastoji od mesa, koje nema puno procenata masti i takođe dosta povrća.

Za doručak preporučuje kajganu od jednog celog jaja i 4 belanaca i 2 parčeta tosta.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)