SKANDAL U UKRAJINI: Na televiziji prikazali kartu Rusije, a onda su shvatili da su im predali Krim (FOTO/VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2021. u 22:37

NA ukrajinskom državnom TV kanalu "Dom" prikazana je mapa Rusije sa Krimom, započeta je zvanična istraga, izvestila je ta TV kompanija.

СКАНДАЛ У УКРАЈИНИ: На телевизији приказали карту Русије, а онда су схватили да су им предали Крим (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Projekat Ruski dnevnik ima grafički čuvar ekrana sa mapom Ruske Federacije, ali bez slike okupiranog poluostrva. Istovremeno, u jednom od izdanja iznenada se pojavljuje slika poluostrva, a zatim isto tako iznenada nestaje. Broj je povučen iz emitovanja kanala. Sva prethodna zakazana izdanja projekta Ruski dnevnik imaju odobreni kanal od grafičkog početnog ekrana - mape Rusije bez Krima. Izvore porekla i pogotka lažnog čuvara ekrana istražuje Služba unutrašnje bezbednosti - rekao je kanal u izjavi na Fejsbuku.

Precizira se da kanal vrši zvaničnu proveru. Navodi se da TV kanal nema na raspolaganju ekran s prikazom karte Rusije i Krima.

- Svi koji su uključeni u ovaj projekat i dalje su suspendovani sa svojih dužnosti. Krivac je prethodno identifikovan Krim je Ukrajina, a kanal Dom čini sve što je moguće da ga vrati kući, postajući predmet sabotaže i provokacija. Javno apelujemo na Službu bezbednosti Ukrajine u vezi sa pomoći u sprovođenju interne istrage - dodao je kanal.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja