POPUŠTANJE MERA U SLOVENIJI: Otvaraju se kockarnice, noćni klubovi rade do ponoći

Tanjug

05. 07. 2021. u 08:55

U SLOVENIJI su od danas dodatno ukinute epidemioloških mera - otvoriće se kockarnice i ukinuto je ograničenje o maksimalnom dozvoljenom broju kupaca u radnjama, ali ostaju na snazi pravila za boravak u javnim objektima uz potvrde o vakcinaciji, negativnom testu ili preležanom kovidu-19.

ПОПУШТАЊЕ МЕРА У СЛОВЕНИЈИ: Отварају се коцкарнице, ноћни клубови раде до поноћи

Foto EPA

Ukinuto je pravilo za prodavnice koje dozvoljava prisustvo samo jedne osobe na 10 kvadratnih metara prostora, barovi i restorani više nisu u obavezi da obezbede razdaljinu od tri metra između stolova, a nošenje zaštitnih maski neće biti obavezno tokom boravka na otvorenom prostoru, prenosi STA.

Zaposlenima u frizerskim i salonima lepote, teretanama, obrazovnim ustanovama i licima koja pružaju ne-medicinske i terapeutske usluge i dalje je potrebna potvrda da su preležali kovid-19, ili da su vakcinisani, ili da su dobili negativan rezultat na kovid-test.

Noćni klubovi i diskoteke moći će da primaju goste od 5 sati ujutru do ponoći, ukidaju se i restriktivne mere na sportske aktivnosti za pojedince i grupe i nema više ograničenja o broju posetilaca na sportskim manifestacijama.

Restriktivne mere ukidaju se i za biblioteke, arhive, muzeje, galerije i kulturne događaje.

Ukidanje restrikcija je rezultat povoljne epidemiološke situacija, a propisi koji važe od danas biće na snazi do 11. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)