NATO NE ODUSTAJE OD PROVOCIRANJA RUSIJE: Odbijaju da napuste Crno more, evo šta je sledeći korak

Novosti online

01. 07. 2021. u 07:41

NATO će zadržati predstavništvo u Crnom moru, bez obzira na stav Rusije, o čemu je u intervjuu gruzijskom „Prvom kanalu“ saopštio specijalni predstavnik generalnog sekretara alijanse za Južni Kavkaz i Centralnu Aziju Džejms Apaturaj.

НАТО НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПРОВОЦИРАЊА РУСИЈЕ: Одбијају да напусте Црно море, ево шта је следећи корак

Foto: EPA

Prema rečima Apaturaja, Velika Britanija je predala informacije NOATO-u o incidentu sa razaračem.

- NATO ima čvrst stav, kada se tiče slobode plovidbe i da je Krim – Ukrajina, a ne Rusija. Za vreme ovog incidenta saveznici iz NATO-a su pokazali čvrstinu u odbrani principa koje sam nabrojao. Rusija treba da shvati da se saveznici iz NATO-a ne povlače, kada se govori o ovom pitanju - izjavio je on.

Prema rečima predstavnika Alijanse, NATO će ostaviti svoje predstavnike u Crnom moru za podršku saveznika i partnera.

- Tešnje sarađujemo sa Gruzijom i Ukrajinom u planu političkih konsultacija i razmene informacija - dodao je Apaturaj.

Podsetimo, britanski razarač „Defender“ je 23. juna ušao tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M je izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda.

Britansko Ministarstvo odbrane i vladin kabinet tvrde da nije pucano na razarač, te da se nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...