RAKETIRANA AMERIČKA VOJNA BAZA: Munjevita osveta Bajdenu! (VIDEO)

Novosti online

28. 06. 2021. u 21:08 >> 21:16

U SIRIJSKOJ provinciji Dejr el Zor u blizini naftnog polja „Omar“ raketirana je američka vojna baza, javila je sirijska državna televizija „Surija“.

РАКЕТИРАНА АМЕРИЧКА ВОЈНА БАЗА: Муњевита освета Бајдену! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Ilegalna američka vojna baza u blizini naftnog polja ‘Omar’ na istoku provincije Dejr el Zor podvrgnuta je raketnom napadu - objavio je kanal.

Prema navodima izvora sirijske televizije, na području baze patroliraju vojni avioni.

Ranije u ponedeljak Pentagon je saopštio da su Sjedinjene Američke Države izvele vazdušne napade na objekte proiranskih ustaničkih grupa u pograničnoj oblasti Iraka i Sirije. Napadi su izvršeni kako bi se odstranile pretnje i kao odgovor na seriju napada usmerenih na „interese Sjedinjenih Američkih Država“ u Iraku. Pentagon je naglasio da su napadi izvedeni na skladišta oružja i operativne objekte koje koristi nekoliko grupa, uključujući i Kataib Hezbolah i Kataib Said el Šuhada.

Sa svoje strane, sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je ove napade, navodeći da takva dejstva predstavljaju kršenje suvereniteta Sirije i Iraka i pozvalo Vašington da odmah odustane od zadiranja u teritorijalni integritet zemlje.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri