NEMA MIRA ZA AMERIKANCE NA BLISKOM ISTOKU: Napadi na vozila po čitavom Iraku, zna se ko stoji iza svega (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2021. u 17:48

ČETIRI konvoja koji su prevozili logističke zalihe i opremu za koaliciju predvođenu Sjedinjenim Državama, napadnuti su u različitim delovima Iraka.

НЕМА МИРА ЗА АМЕРИКАНЦЕ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Напади на возила по читавом Ираку, зна се ко стоји иза свега (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Dana 26. juna, tri konvoja su se našla na udaru. Prvi konvoj bio je meta u blizini grada Hile u centralnoj provinciji Vavilon, drugi u blizini grada al-Divanija u južnoj provinciji al-Kadisija i treći u nepoznatom delu severne provincije Saladin.

Dana 27. juna napadnut je još jedan konvoj dok je prolazio putem u blizini iračke prestonice Bagdada u centralnom regionu.

Kao i obično, sva četiri konvoja bila su gađana improvizovanim eksplozivnim uređajima. Kao rezultat napada nisu zabeleženi ljudski gubici.

Takve napade obično izvode proiranske frakcije u Iraku. Napadi su zamišljeni kao odgovor na atentat na Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Narodnih mobilizacionih jedinica i zapovednika iranskih snaga Kuds, Kasima Sulejmanija.

Do sada američka vojska i obaveštajni podaci nisu uspeli okončati ove napade koji remete operacije američkih trupa u Iraku.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MUKA MI JE I UMORAN SAM: Bajden o novoj pucnjavi u SAD - najavio posetu porodicama stradalih u Teksasu