RAKETNI NAPAD NA AMERIČKE PLAĆENIKE: Žestoki udari po vazduhoplovnoj bazi Balad u Iraku

Novosti online

09. 06. 2021. u 22:29

IRAČKA vazduhoplovna baza Balad, koja se nalazi severno od Bagdada, našla se večeras na meti raketnog napada, preneo je TASS.

РАКЕТНИ НАПАД НА АМЕРИЧКЕ ПЛАЋЕНИКЕ: Жестоки удари по ваздухопловној бази Балад у Ираку

Foto: Printscreen

Ta baza je dom stranog osoblja koje opslužuje iračke lovce F-16. U njoj su takođe stacionirani i pripadnici američke privatne vojne kompanije Seliport Global.

- Tri rakete pogodile su vazduhoplovnu bazu Balad u sredu uveče - navodi se u saopštenju iračkog vazduhoplovstva. Napominje se da nije bilo žrtava niti veće materijalne štete.

Do nedavno je manja borbena grupa američkog vazduhoplovstva bila smeštena u bazi Balad, ali su kasnije sve jedinice međunarodne koalicije napustile objekat.

Baze u kojima su stracionirani Amerikanci se često nalaze na meti napada iračkih šiitskih grupa, poput Kataib Hezbolaha. Za ovaj napad još uvek niko nije preuzeo odgovornost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!