BIO JE UMEŠAN U TRGOVINU DROGOM: Detalji incidenta u Grčkoj, sveštenik uhapšen jer je bacio kiselinu na sedam mitropolita!

Novosti online

23. 06. 2021. u 23:46

GRČKA policija danas je uhapsila sveštenika koji je nešto ranije napao grupu episkopa u manastiru Petraki u Atini, bacivši vitriol na njih.

БИО ЈЕ УМЕШАН У ТРГОВИНУ ДРОГОМ: Детаљи инцидента у Грчкој, свештеник ухапшен јер је бацио киселину на седам митрополита!

Foto: AP

Sedam episkopa koji su se sastali kako bi razmotrili raščinjenje tog sveštenika, zadobili su opekotine po licu i rukama i hitno su prebačeni u bolnicu. Trojica su teško povređena.

Prema prvim informacijama, sveštenik-počinilac pripada biskupiji Veria i bio je umešan u slučaj trgovine drogom, a u napadu je povređen i policajac koji je uhapsio počinioca. Policajac je lečen u 401 vojnoj bolnici. Počinilac je na svoje žrtve bacio dve boce kaustične tečnosti.

Prema informacijama među oštećenima su dva advokata koja su bila prisutna na apelacionom sudu. Mitropoliti Kifisija, Glifada, Driinoupoleos, Arta, Kassandreia, Goumenisa i Zakinthos učestvovali su u Sinodskom sudu. Najmanje dva mitropolita imaju opekotine oka.

Oftalmološko odeljenje bolnice Gennimata je u pripravnosti, ako bude neophodno da se primi neko od žrtava napada sa kaustičnom tečnošću bilo iz Laika ili iz KAT-a.

Povređeni su mitropoliti Kasandreia Nikodimos, Artas Kalinikos, Andreas Drinopoleos, Zakintos Dionisios IV, Kifisias Kirilos, Goumenisis Dimitrios i Glifada, Antonios. Prema dosadašnjim informacijama, mitropoliti Glifada, Zakintos i Kifisija su teško povređeni.

Poglavar Grčke pravoslavne crkve arhiepiskop Jeronim i ministar zdravlja Vasilis Kikilias otišli ​​su u Narodnu bolnicu kako bi se informisali o zdravstvenom stanju jerarha, dok je ministar obrazovanja Niki Kerameos otišao u KAT. Istovremeno, premijer Kirjakos Micotakis kontaktirao je  Jeronima telefonom.

- Molimo se za prvosveštenike, žrtve napada - rekao je mitropolit N. Jonije i Filadelfije Gabrijel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!