SKIDANJE ZAŠTITNIH MASKI: Holandija ublažava mere

Tanjug

18. 06. 2021. u 15:16

SOCIJALNO distanciranje će biti ublaženo sledeće nedelje u Holandiji, čime će biti građanima dozvoljeno da skinu maske u brojnim situacijama, a biće dozvoljen skup i većih grupa, javio je holandski RTL, pozivajući se na vladine izvore.

СКИДАЊЕ ЗАШТИТНИХ МАСКИ: Холандија ублажава мере

Foto: Piksabej

Holandski premijer Mark Rute će objaviti vest o ublažavanju mera putem televizije večeras u 19 časova, javio je Rojters.

Od 26. juna maske neće biti neophodne ukoliko između ljudi ima razdaljine od 1,5 metara, ali će maske biti obavezne u javnom prevozu i na aerodromima.

Kafićima i restoranima će biti dozvoljeno da prime do 100 mušterija odjednom, dok će u kućama moći da se nađe do osam gostiju, a trenutno može da ih bude četiri.

Broj obolelih od korona virusa je prethodnih nedelja pao na najniži nivo u poslednjih devet meseci, pošto je vakcinaciona kampanja počela da daje rezultate.

Vlada je ranije ovog meseca dozvolila kafićima i restoranima da se otvore.

Do petka je dato 13 miliona doza u zemlji od 17,5 miliona, a vlada očekuje da će do polovine jula bar jedna odrasla osoba primiti minimum jednu dozu.

Od pocetka pandemije, u Holandiji je zabeleženo blizu 1,7 miliona infekcija kovidom-19, a preminulo je više od 27.000 osoba, podseća britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a