JANŠA KAO TRAMP: Budući predsedavajući EU "maršal Tvito" koristi taktiku bivšeg šefa Bele kuće

D. D. S.

17. 06. 2021. u 15:19

SLOVENAČKI premijer Janez Janša čija zemlja od 1. jula predsedava EU sledi taktiku koju je koristio bivši predsednik SAD Donald Tramp.

ЈАНША КАО ТРАМП:  Будући председавајући ЕУ маршал Твито  користи тактику бившег шефа Беле куће

Foto: EPA

 Američki list "Njujork tajms" pritom ističe upotrebu Tvitera kao političkog oruđa i kritiku medija.Američki list je naveo da Janša, kao Tramp, koristi Tviter kao političko oruđe zbog čega ga kritičari nazivaju "Maršal Tvito", aludirajući na maršala Josipa Broza Tita, kojeg "Njujorkt tajms" označio kao "dugogodišnjeg diktatora Jugoslavije".

List navodi se da su Janšini stavovi usko povezani sa "neliberalnim vladama" u Mađarskoj i Poljskoj koje su optužene za podrivanje kritičkih medija i za promovisanje kojekakvih teorija zavere.

Ocenjuje  se da se Slovenija, koja je do kraja decembra predsedavajuća EU, neće baviti ulaganjem napora da vođe kao što je mađarski premijer Viktor Orban, poštuju slobodu medija i druge principe. "Njujork tajms" je podsetio i na kritike Janše upućene putem Tvitera pošto je Savet Evrope objavio izveštaj u kom se osuđuje "toksično i neprijateljsko okruženje" za slovenačke novinare i "zapanjujuće pogoršanje slobode medija". Janša je tada izveštaj na Tviteru označio kao "lažnu vest" , termin koji je često koristio Tramp.

"Njujork tajms" je takođe podsetio da je Janša stao na Trampovu stranu pošto su društvene mreže uklonile naloge bivšeg američkog predsednika. Tako je slovenački premijer odmah posle predsedničkih izbora u SAD naveo da je jasno da je Amerika izabrala Trampa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri