VAJNSTIN ĆE BITI IZRUČEN: Holivudski seksualni predator uskoro pred sudom u Kaliforniji

Tanjug

16. 06. 2021. u 08:22

SUDIJA Kenet Kejs u Njujorku otvorio je mogućnost da poznati holivudski producent Harvi Vajnstin bude izručen Kaliforniji kako bi se suočio sa optužbama za silovanje i seksualno zlostavljanje, skoro godinu dana nakon što su tužioci iz Los Anđelesa zatražili da se osuđeni bivši filmski producent pošalje u Kaliforniju.

ВАЈНСТИН ЋЕ БИТИ ИЗРУЧЕН: Холивудски сексуални предатор ускоро пред судом у Калифорнији

Foto EPA

Kejs je odbacio argumente Vajnstinovog pravnog tima da papiri za taj premeštaj nisu gotovi i da bi Vajnstin (69) trebalo da boravi u Njujorku, kako bi dobio potrebnu medicinsku negu, javlja Rojters a prenosi Tanjug.

- Ako Kalifornija ne dođe po gospodina Vajnstin u razumnom roku, svakako se vratite da me vidite - rekao je Kejs Normanu Efmanu, advokatu koji zastupa Vajnstina.

Tužioci u Los Anđelesu planiraju da izruče Vajnstina krajem juna, najkasnije sredinom jula, kako bi mogao da se suoči sa optužnicom od 11 tačaka koja ga tereti za napad na pet žena od 2004. do 2013. godine.

Mark Verksman, drugi advokat Vajnstina, naveo je u elektronskom pismu da se Vajnstin žali na odluku Kejsa i traži od sudije u Los Anđelesu da blokira izručenje dok ne dobije medicinsku negu koja mu je potrebna u Njujorku.

Vajnstin služi 23-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je na Menhetnu osuđen u februaru 2020. godine zbog seksualnog napada na asistentkinju 2006. i silovanja trećeg stepena glumice 2013. godine. On je podneo žalbu na presudu i kaznu i porekao je da je imao seksualni odnos bez pristanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku