"RUŽA VOJVODE OD EDINBURGA" ZA 100. ROĐENDAN: Kraljica Elizabeta zasadila cvet nazvan po pokojnom princu Filipu

Novosti onlajn

10. 06. 2021. u 13:59

U ČAST preminulom suprugu, kraljica Elizabeta je zasadila ružu nazvanu po princu Filipu, koji bi danas napunio 100 godina.

РУЖА ВОЈВОДЕ ОД ЕДИНБУРГА ЗА 100. РОЂЕНДАН: Краљица Елизабета засадила цвет назван по покојном принцу Филипу

Foto: EPA

Ruža nazvana Vojvoda od Edinburga posađena je u vrtu "East Terrace" u dvorcu Vindžor kao trajni omaž Filipu, gde je par proveo poslednje mesece tokom perioda zaključavanja.

Kraljevsko hortikulturno društvo (KHD) poklonilo je Elizabeti tamno ružičastu ružu koja je zvanično dobila ime po vojvodi nakon njegove smrti 9. aprila.

Kraljica je za biljku rekla da izgleda "divno", kao i da je odavanje počasti njenom suprugu "veoma plemenito".

Grm ruže umotan u smeđi papir kraljica je dobila prošle nedelje, a na etiketi je stajala mala fotografija nasmejanog Filipa sa belim panamskim šeširom, što je kraljicu veoma dirnulo.

- To je ruža nazvana Ruža Vojvode od Edinburga, kako bi obeležila njegov stoti rođendan, kao i ruža koja će čuvati uspomenu na sve čudesne stvari koje je uradio tokom svog života - rekao je Kit Vid, predsednik KHD-a.

Njeno Veličanstvo je posmatralo kako je Vindsorov glavni baštovan Filip Karter posadio grmlje na početku dela sa ružama u vrtu East Terrace Garden, gde je u raspoređivanju cveća nekada ključnu ulogu imao vojvoda.

Dok se kraljevska porodica sprema da u Vindždoru i Edinburgu obeleži rođendan preminulog princa Filipa, kraljica Elizabeta će prvo, kako piše Miror, da se osami, nakon čega će svi zajedno da proslave izvanredan život vojvode od Edinburga.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)