PRINC HARI POBESNEO, KRENUO U "RAT": Evo ko je sada na meti kraljevske porodice, zbog Elizabete preti tužbama

Novosti online

09. 06. 2021. u 19:25

MEGAN Markl (39) je 4. juna rodila devojčicu u bolnici "Sana Barbara Kotidž".

ПРИНЦ ХАРИ ПОБЕСНЕО, КРЕНУО У РАТ: Ево ко је сада на мети краљевске породице, због Елизабете прети тужбама

Foto: EPA/ilustracija

Ona i princ Hari (36) dali su joj ime Lilibet "Lili" Dajana Mauntbaten-Vindzor po njenoj baki i prabaki.

Par tvrdi da je kraljica Elizabeta bila prva osoba koju su nazvali nakon rođenja ćerke i da je ona dala svoj blagoslov da je nazovu njenim nadimkom iz detinjstva, Lilibet kako je zvao i njen pokojni muž, Filip.

Međutim, izvor blizak kraljevskoj porodici za BBC, odnosno DŽoniju Dajmondu je ispričao potpuno suprotnu priču. Tvrdi kako niko nije pitao kraljicu za njeno mišljenje o odluci Saseksa da svoje drugo dete nazovu po njoj.

Izvori bliski Hariju i Megan odmah su to demantovali. 

- Vojvoda je razgovarao sa svojom prodicom kako bi im javio vesti, a kraljica je bila prvi član prodice kog je kontaktirao. Za vreme tog razgovora, rekao joj je da se nada da će ćerku nazvati Lilibet, u njenu čast. Da nisu imali kraljičinu podršku, ne bi koristili to ime - ispričao je izvor.

Princ Hari je zatim navodno zapretio Bi-Bi-Siju da će ih tužiti zbog izveštavanja o tome da se on i Megan Markl nisu konsultovali sa Kraljicom oko toga da li da svoju ćerku nazovu Lilibet.

Navodno, Hari je otišao korak dalje pretnjom BI-Bi-Siju da će preduzeti pravne mere protiv medijske korporacije. Obaveštenje o pravnim merama stiglo je uz brižljivo sročeno saopštenje koje je postavilo mnogo više pitanja pre nego što je dalo odgovor na ono krucijalno: da li je kraljica bila konsultovana i da li je dala dozvolu ili je prosto bila samo obaveštena o imenu. U saopštenju se insistira na tome da je Bi-Bi-Sijev izveštaj skroz netačan i napominje.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)