KINA U PANICI: U Guanžuu uvedeno zatvaranje zbog širenja virusa

Tanjug

09. 06. 2021. u 10:44

ZBOG novog širenja korona virusa u gradu Guanžu na jugu Kine, vlasti su danas naredile zatvarnje bioskopa, pozorišta, noćnih klubova i zabranile okupljanja građana.

КИНА У ПАНИЦИ: У Гуанжуу уведено затварање због ширења вируса

Foto: AP

Nove zabrane su strožije u delovima grada u kojima je veći procenjeni rizik od širenja virusa, nekoliko kvartova je čak potpuno izolovano, a građanima zabranjeno da napuštaju grad osim u hitnim slučajevima, prenosi AP.

Od 21. maja u Guanžuu je potvrđeno više od 100 slučajeva kovida-19, plus osam u poslednja 24 sata, a lekari upozoravaju da su infekcije u tom gradu izazvane zaraznijim sojem tzv. delta ili "indijskom" varijantom virusa.

U današnjem izveštaju Rojtersa se navodi da je 8. juna u Kini dato oko 14,8 miliona vakcina, a da je do sada ukupno upotrebljeno 808,96 miliona doza vakcina.

U Kini je do sada evidentirano ukupno 91.316 zaraženih korona virusom i 4.636 smrtnih slučajeva među kovid pacijentima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani aamerički lovci (VIDEO)