BRITANCI NA PROFILIMA MOGU DA OZNAČE DA LI SU VAKCINISANI: Na aplikacija za upoznavanje pišu koju su dozu primili

Novosti online

07. 06. 2021. u 15:51

BRITANSKI korisnici aplikacija za upoznavanje moći će da odaberu da li žele da se na njihovim profilima prikazuje oznaka da su vakcinisani protiv kovida-19. Međutim, neće moći da se proveri da li oni koji imaju tu oznaku su stvarno i primili vakcinu.

БРИТАНЦИ НА ПРОФИЛИМА МОГУ ДА ОЗНАЧЕ ДА ЛИ СУ ВАКЦИНИСАНИ: На апликација за упознавање пишу коју су дозу примили

Foto: G. Š.

Vlasnici aplikacija za upoznavanje Tinder, Bumble, Badoo, Match, Hinge, Plenty of Fish, OurTime i Muzmatch sklopili su partnerstva sa vladom Velike Britanije. Bumble će svojim članovima omogućiti i razmenu preferenci o vezama tokom pandemije, poput stavova o fizičkoj distanci i nošenju maski.

Britanski ministar nadležan za vakcinisanje Nadim Zahavi opisao je novu inicijativu kao "neverovatnu vrednost" za britanski program imunizacije protiv kovida-19.

Nedavna anketa sprovedena na gotovo 5.000 odraslih Britanaca otkrila je da 28 odsto ne bi izašlo sa nekim ko se nije vakcinisao, dok dva odsto ne želi sa nekim ko je primio neku od vakcina.

Prošlog meseca je revidiran sistem prijava za vakcinisanje u Engleskoj posle prigovora da je moguće proceniti koliko je cepiva pojedinac primio unoseći osnovne podatke kao što su ime i poštanski broj.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!