LIKVIDIRAN VISOKI ZVANIČNIK KURDISTANSKE RADNIČKE PARTIJE: Erdogan - RPK koristi izbeglički kamp kao inkubator za terorizam

Novosti onlajn

06. 06. 2021. u 21:43

PREDSEDNIK Turske Redžep Taip Erdogan izjavio je da su turske snage izvršile vazdušni napad na jedan izbeglički kamp na severu Iraka koji je, kako je rekao, "raj za kurdske ekstremiste", i da je tada likvidiran i Selman Bozkir, visoki zvaničnik Radničke partije Kurdistana.

ЛИКВИДИРАН ВИСОКИ ЗВАНИЧНИК КУРДИСТАНСКЕ РАДНИЧКЕ ПАРТИЈЕ: Ердоган -  РПК користи избеглички камп као инкубатор за тероризам

Foto: EPA

Erdogan je prošle nedelje upozorio da će Turska izvršiti vazdušni udar na izbeglički kamp Makmur u kojem su smeštene hiljade turskih Kurda, a iračke vlasti su danas i potvrdile da se to i dogodilo i da su u napadu poginule tri osobe, prenosi Rojters.

- Nećemo dozvoliti da RPK koristi izbeglički kamp Makmur kao inkubator za terorizam - poručio je predsednik Turske na svom Tviter nalogu.

Turska i neke zapadne zemlje smatraju RPK, koja se decenijama bori za autonomiju kurdskih područja na jugoistoku Turske, za terorističku organizaciju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna