ERDOGAN SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Otkrivene nove rezerve prirodnog gasa!

Tanjug

04. 06. 2021. u 21:14

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je danas da su u Crnom moru otkrivene nove rezerve prirodnog gasa od oko 135 milijardi kubnih metara čime se ukupna zapremina nalazišta u zemlji povećala na 540 milijardi kubnih metara.

ЕРДОГАН САОПШТИО ДОБРЕ ВЕСТИ: Откривене нове резерве природног гаса!

Foto: EPA

Govoreći na ceremoniji otvaranja u crnomorskoj provinciji Zonguldak, Erdogan je rekao da je Turska došla do novog nalazišta na polju Amasra-1 i dodao da očekuje da iz tog regiona stigne još dobrih vesti, prenosi Rojters.

Prošle godine turski brod za bušenje „Fatih“ otkrio je nalazište sa 405 milijardi kubnih metara prirodnog gasa u polju Sakarija u zapadnom crnomorskom regionu, što je najveće otkriće u zemlji.

Turska, koja se gotovo u potpunosti oslanja na uvoz u svojim energetskim potrebama, vrši istraživanja u Crnom moru i Sredozemlju, gde su njene operacije u spornim vodama izazvale proteste Grčke i Kipra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja