PUTIN O SUSRETU SA BAJDENOM: Pokušaćemo da normalizujemo odnose

Novosti onlajn

04. 06. 2021. u 17:01

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin rekao je da on i američki predsednik Džozef Bajden na predstojećem samitu treba da pokušaju da pronađu put za normalizaciju odnosa između dve zemlje.

ПУТИН О СУСРЕТУ СА БАЈДЕНОМ: Покушаћемо да нормализујемо односе

Foto: EPA

- Razmotrićemo pitanja bilateralnih odnosa, polazim od toga da moramo da pokušamo da pronađemo način za normalizaciju odnosa. Oni su sada na izuzetno niskom nivou. Svi to odlično znamo - rekao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

On je dodao da će s Bajdenom razgovarati i o strateškoj stabilnosti, razoružavanju, borbi protiv virusa korona, rešavanju konflikata i ekologiji.

- Razgovaraćemo o strateškoj stabilnosti, rešavanju međunarodnih sukoba u žarištima, razgovaraćemo o razoružavanju, borbi protiv terorizma, nadam se. O pandemiji, ekološkim pitanjima. Eto to je agenda - rekao je Putin.

Amerika hoće da zaustavi razvoj Rusije

Putin je, takođe, rekao da Rusija nema nesuglasice sa Amerikom, već Amerika jednostavno želi da zaustavi razvoj Rusije.

- Nemamo nesuglasice sa Amerikom. Oni imaju samo jedno razmimoilaženje – žele da zaustave naš razvoj, govore o tome otvoreno. Sve ostalo se izvodi iz tog stava: i ograničenja u oblasti ekonomije i pokušaji da se utiče na unutarpolitičke procese u našoj zemlji, uz oslanjanje na one snage koje oni smatraju svojim unutar Rusije. O tome se radi - objasnio je Putin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri