NATO IMA ZLONAMERNE PLANOVE ZA RUSIJU: Lavrov progovorio o približavanju Zapadnjaka granicama velike zemlje

Novosti online

01. 06. 2021. u 18:31

PRIBLIŽAVANjE Alijanse ruskim granicama svedoči o tome da NATO ima zlonamerne planove prema Rusiji, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov nakon sastanka Saveta ministara inostranih poslova BRIKS-a održanog putem video-konferencije.

НАТО ИМА ЗЛОНАМЕРНЕ ПЛАНОВЕ ЗА РУСИЈУ: Лавров проговорио о приближавању Западњака границама велике земље

Foto: EPA

Šef ruske diplomatije je istakao da je prekid približavanja Alijanse ruskoj granici jedna od obaveza koje je NATO preuzeo, a ne pridržava je se.

- Ne samo da to jednostavno ignorišu, nego kada predlažemo da se ponovo potvrdi ono što je rečeno, na primer, princip nedeljivosti bezbednosti, da niko u evroatlantskom prostoru ne bi trebalo da jača svoju bezbednost na štetu bezbednosti drugih, oni se udaljavaju od tog principa i plaše se da ga potvrde. Zaključak je vrlo jednostavan. To znači da imaju neke zlonamerne planove u pogledu Ruske Federacije. Voleo bih da grešim - rekao je Lavrov.

Međutim, on je objasnio da su potrebna konkretna dela da bi se proverilo u kojoj meri su Zapadnjaci iskreni u vezi sa spremnošću da uspostave normalne odnose sa Moskvom.

- Na stolu su konkretni predlozi, a konkretne odgovore još uvek nismo videli - podsetio je.

Kako je rekao, Moskva je spremna da vodi dijalog sa NATO-om o aspektima pozicije Rusije koji ga zabrinjavaju.

- Ako neko vidi neke dalekosežne opasne zamisli u poziciji Ruske Federacije, onda smo spremni da razgovaramo o tome. NATO, nažalost, nije spreman za to - dodao je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a